Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn betekent verandering; lichamelijk, hormonaal en mentaal.
In deze fase is het daarom juist belangrijk om net even wat meer voor jezelf te zorgen. Een zwangerschapsmassage kan hierbij helpen.
Kom tot rust en ontspan.

Het effect op zwangerschapshormonen

De massage tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de productie van de hormonen prolactine, oestrogeen en progesteron. Deze hormonen helpen o.a. bij de voorbereiding op de borstvoeding, zorgen voor een goede werking van de placenta en maken het weefsel soepeler.

Verminderen van stress tijdens de zwangerschap

Stress is in het algemeen niet goed. Tijdens de zwangerschap kunnen zorgen om de baby, spanning voor de bevalling of lichamelijke klachten leiden tot stress. Deze stress kan problemen veroorzaken zoals harde buiken, algemeen verhoogde spierspanning en onrust.
Door de massage verminder je de aanmaak van stresshormonen, zoals cortisol. Door een vermindering van de cortisolproductie werkt je immuunsysteem beter en kan je bijnier het hormoon oestrogeen aanmaken.

Ontspannen

Tijdens de massage worden verschillende technieken toegepast om ervoor te zorgen dat je kunt ontspannen. Vaak reageert ook de baby op de aanraking.
Door de ontspanning krijg je meer energie om door te kunnen gaan en is het een goede voorbereiding op de bevalling, want tijdens de bevalling is het belangrijk te ontspannen.

De massage

De massages kunnen op de buik liggend (afhankelijk van de buikgroei) of op de zij plaats vinden. Dit wordt individueel bepaald. Om comfortabel te liggen wordt een speciaal kussenset gebruikt.  De buik is ook een onderdeel van de massage, voor aanvang bespreken wij het intakeformulier en zal ik je vragen of je aanraking aan je buik wilt toelaten.

Mogelijkheden binnen de praktijk voor zwangeren

Heb je bijvoorbeeld een zeurende pijn in de onderrug of pijn rondom het schaambot? Moeite met bijvoorbeeld omdraaien in bed of langer zitten? Dan is er eventueel meer aan de hand en adviseer ik een individueel behandeltraject met Oefentherapie Cesar. Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden bij bekkenklachten tijdens en na de bevalling klik hier.

Wil je goed voorbreid zijn op de bevalling, klachten voorkomen tijdens de zwangerschap en goed herstellen na de bevalling? Dan is de cursus Beweeg-wijs zwanger een goede optie. Voor meer informatie klik hier.

Tarief

55 min zwangerschapsmassage                                                                           € 53,50

Maak nu een afspraak voor een zwangerschapsmassage.