Team

Dorien Peters-Ebbing

"In 1979 heb ik mijn diploma Oefentherapeut Mensendieck behaald. Sinds 2005 ben ik ook bedrijfsoefentherapeut. In 2012 heb ik mijn diploma Bachelor of Health in ontvangst mogen nemen.

Door de ervaringen in mijn werk ben ik steeds meer geïnteresseerd  geraakt in hoe mensen omgaan met lichamelijke beperkingen van tijdelijke of blijvende aard. Wat maakt dat iemand het optimale uit zijn lichaam haalt zonder dit ten koste van zichzelf te laten gaan. Welke invloed heeft  het karakter van de patiënt op de klacht? Kan de patiënt een beperking accepteren ja of nee?   Hoe vindt iemand de balans tussen taken en ontspanning? 

Een ding is zeker: IK leer dagelijks enorm veel van mijn patiënten. Vooral dat elke patiënt uniek is. Ik probeer als oefentherapeut  iedere patiënt  zijn eigen weg te laten vinden in het zo goed mogelijk omgaan / oplossen van een lichamelijk probleem.
"

 

Gwenn Verweij - Le Quinio

"In 1985 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck. Sindsdien ben ik werkzaam bij Oefentherapie Montferland.

Gedragsveranderingen in b.v. houding, beweging, spanning en ademhaling …de afwisseling van het behandelen van alle type patiënten- en leeftijdscategorieën  vind ik het boeiendste.

Ik streef ernaar dat een patiënt (door bewust worden, zelf zien, zelf ervaren en zelf doen)  na afloop van de behandeling als het ware zijn eigen therapeut geworden is.