Gecombineerde leefstijlinterventie

De gecombineerde leefstijl interventie (GLI) is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden.

Wat houdt het programma in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een beweegprofessional. Het eerste half jaar is intensief met een wekelijkse groepsbijeenkomst met Jessy Claassen. In het eerste half jaar heb je ook individueel contact met de diëtist Lieke van Soest of Maaike Lentjes van Diëtistenpraktijk Lieke van Soest. Samen met de leefstijlcoach en oefentherapeut Dorien Peters vormen wij het team voor jou.

De groepslessen met Jessy

Tijdens een eerste individueel gesprek kijken we naar je lichamelijke beweging. Wij kijken wat al wel kan en waar je naartoe wilt. Daarna ga je wekelijks de groepsles volgen. Hier gaan wij verschillende oefeningen doen en zorgen wij ervoor dat jij bewegen als prettig gaat ervaren. Verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld dagelijkse houdingen, ademhaling, spieropbouw en De Nederlandse Norm voor gezond bewegen komen aan bod.
Het doel is samen meer gaan bewegen!

De begeleiding van de diëtist

De diëtist geeft je op het gebied van voeding en eetgewoontes advies. Samen wordt er gekeken waar je aan kunt werken om af te vallen en je gewoontes te doorbreken.

De begeleiding door Dorien

De leefstijlcoach begeleid je om de opgedane kennis over bewegen en voeding te gaan toepassen in je dagelijks leven en vol te houden. Samen kijken wij waar je tegen aan loopt en hoe je toch je doelen op het gebied van voeding en bewegen kunt behalen. Dorien stimuleert je je veranderingen vol te houden.

Kosten

De vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Het wordt dan uit de basisverzekering vergoed. Voor vragen over de vergoeding kun je contact met ons opnemen.

Aanmelden

Je kunt meedoen als er een verwijzing van de huisarts is. Heb je interesse in het programma neem dan contact op met de huisarts.